Indkøbskurv
Menu
  1. Hjem
  2. Anvendelse og pleje af sølvprodukter

Anvendelse og pleje af sølvprodukter

Sølv er et både populært og elegant materiale til smykker, tilbehør og andre produkter. Sølv kræver dog en regelmæssig pleje, så det kan bevare sølvfarven og forblive pænt. Alle former for sølv oxiderer (bliver mørkere med tiden), hvilket skyldes en kemisk reaktion med f.eks. ilt (fra luften), svovl, sved eller andre emner og kemikalier, som forefindes i bl.a. cremer. Der er derfor en del ting at tænke på, når du anvender dine sølvprodukter, men med den rette pleje kan de holde sig pæne i lang tid - faktisk lige så lang tid, som du ønsker det!

Anvendelse

Alle sølvprodukter bør behandles varsomt og med den største omtanke. Når de ikke anvendes, bør de opbevares sikkert, f.eks. pakket ind i klude og lign, og adskilt fra andre smykker og hårde genstande, der kan ridse i sølvet. Smykker og andet tilbehør bør ikke bæres, når du vasker hænder, går i bad, gør rent, vasker op, sover eller motioner og lign. Sørg også for, at sølvet ikke kommer i kontakt med parfume, hårspray og cremer. Indtager du specifikke medikamenter, hvorfor du sveder særligt meget, eller sveder du blot, fordi det er ekstra varmt udenfor, kan ilten fra din krop angribe sølvet, så det oxiderer hurtigere end ellers. For nogle (dog ganske få) betyder dette, at man ikke bør bære sølv, eller i hvert fald ikke året rundt. Her anbefales der i stedet smykker/tilbehør i materialer såsom guld, rustfrit stål eller titan.

Rengøring & Pleje

Fjern snavs og fingeraftryk ved at lade dit sølvprodukt ligge i et glas vand, der er fyldt halvt op med vand og med ganske lidt opvaskemiddel, i 2-3 minutter. Skyl dernæst produktet godt af med rent vand og tør produktet omhyggeligt. Rengør også dit sølvprodukt med jævne mellemrum med sølvpudsemiddel og pudseklud. Sølvpudsemiddel og pudseklude kan findes i både dagligvarebutikker og smykkeforretninger. Vælg helst et sølvpudsemiddel fra et af de kendte mærker, da de billigere varianter kan forårsage ridser i sølvet. Følg de medfølgende instruktioner (vedlagt pudsemidlet), når du giver dig i kast med at pudse dit smykke. Sølvpudsemidlet indeholder komponenter, der beskytter sølvoverfladen og forhindrer en ny oxidering.

Log ind
Create an account
Reset password