Indkøbskurv
Menu

Sommer og sabling

Lidt mad og drikke handler lige så meget om præsentation, servering og alt det andet "rundt om" som smag og kvalitet. Champagne er bestemt sådan en drik, hvor ritualerne omkring opskænkning er mindst lige så vigtige som selve champagnen. Skummet, braget ved flaskeåbningen og de flyvende propper, der går af som fyrværkeri, er trods alt det halve fornøjelse, og for de champagneelskere, der virkelig gerne vil gøre serveringsproceduren ekstra festlig, findes der også en alternativ metode til flaskeåbning. - noget, der med garanti vil højne stemningen og skabe glade minder.

Det, der her menes, er naturligvis sabling, at slå champagneproppen af ​​med en sabel. Det lyder måske dramatisk at åbne flasken med et sværd, og det er præcis, hvad det er! Men i betragtning af, at champagne, som nævnt ovenfor, allerede er så forbundet med festlige og højtidelige serveringsprocedurer og "ritualer", er der sjældent nogen, der klager.

Snarere det modsatte. En festvært eller servitrice, tjener eller sommelier, der sabler champagnen, kan regne med jublende gæster, glade ansigter og en munter stemning. Det er et gennemprøvet trick, der er gået hjem i hundreder af år; en tidløs opskrift på succes!

Overkommelige sabreringsabler

Præcis hvor længe champagne er blevet sablet er uklart, men de fleste er enige om, at skikken kan spores tilbage til det tidlige 19. århundredes Napoleonskrig. Ordet "sabel" menes at være afledt af det franske "sabre", som betyder "sabel". Den fremherskende teori er, at det var den verdensberømte kejser Napoleons kavalerister, der begyndte at sabre, og med deres sværd åbnede champagneflasker, når de skulle fejre sejren i marken eller søge trøst i tilfælde af tab.

En anden, omend ikke så udbredt teori, er, at de beredne russiske kosakker - selv disse altid var bevæbnet med sværd eller sabler - startede traditionen med at sable. Uanset de præcise omstændigheder omkring, hvordan skikken opstod, er de fleste enige om, at oprindelsen er militær, og at traditionen kan dateres til de første årtier af det 19. århundrede.

 

Hvordan sabler man så?

 

I første omgang fjernes folien omkring proppen og halsen, så sablen kan være frit fri og bevægelsen kan gennemføres. Grimen, der holder proppen på plads, efterlades, så flaskeproppen ikke går gennem luften på den "sædvanlige" måde. Herefter lægges sablen på plads på flaskekroppen, og den lidt stumpe bagside af sværdet - ikke kanten - rettes mod proppen. Så kommer selve huggetrinnet, og her er det vigtigt at huske på, at proppen eller flaskehalsen ikke skal hugges af, som om den var guillotineret – i stedet er målet en fejende, udskærende bevægelse langs hele flaskehalsen og proppen.

Hvis dette gøres korrekt, vil fysikkens love gøre arbejdet, og succes vil snart blive en kendsgerning. Det er vigtigt at huske på ikke at stå over for gæster eller festdeltagere, at lede flasken væk fra sig selv og at vikle et håndklæde rundt om bunden af ​​flasken. Det er uundgåeligt, at flasker nogle gange går i stykker, uanset hvor erfaren personen, der sabler, måtte være, så det er godt at beskytte den hånd, der holder flasken op, mod eventuelle skår og splinter.

Eksklusive champagnesabler

Get Personal har et stort udvalg af champagnesabler til dig, der ønsker at gøre deres invitationer, festligheder og arrangementer helt uforglemmelige. Vores sortiment omfatter flere forskellige modeller i varierende materialer, længder og farver og passer til både den øvede og nybegynder.

Flere modeller leveres i elegante æsker, der kan fungere som en fancy gaveæske eller som en stilfuld opbevaringsæske mellem sabel-anledningerne. I andre tilfælde medfølger specielle stativer, som sablen kan placeres på - et klassisk ornament, der emmer af tidløs stil. En anden variant er at hænge sablen på væggen. På den måde har du den altid lige ved hånden, når det kommer til servering af champagne, samtidig med at du får rummet en smuk dekoration.

Alle sabler i vores sortiment kan naturligvis bruges til sabling. Det gør dem ikke kun til perfekte gaver – hvorfor ikke pynte bladet med en personlig sætning eller hilsen? - men også til højst personlige og helt unikke ejendele. Lad os indgravere dit navn, dine initialer eller dit motto. Du vælger selv skrifttype og skriftstørrelse. Skal du købe champagnesabel er du kommet til det rigtige sted, vælg en model du kan lide og bestil allerede i dag. Klik her for at se alle vores modeller af sabler.

Log ind
Create an account
Reset password

10% RABAT PÅ DIN FØRSTE ORDRE

Tilmeld dig vores mailingliste og modtag en 10% rabatkode til din e-mail.